Scab_cursus_opleiding
Scab academy cursusaanbod

Scab organiseert periodiek cursussen met speciale aandacht voor de bouwbranche. Cursussen hoe je alles uit je software haalt, uitleg over cao’s en ook branchegerichte workshops over de actualiteit.

Maak óók slim gebruik van onze kennis en ervaring en volg één van onderstaande cursussen. Onderstaand een greep uit ons cursusaanbod. Komende tijd kun je meer cursussen verwachten op het gebied van accountancy en fiscaal.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wet Ketenaansprakelijkheid in de bouw

november 4 @ 10:00 11:30

De ketenaansprakelijkheid is ingevoerd in het kader van de wetgeving tegen het misbruik van de bv-vorm door koppelbazen e.d. Dit behelst een hoofdelijke aansprakelijkheid van aannemers van een werk van stoffelijke aard voor de door onderaannemers verschuldigde loonheffingen (loonbelasting en premies). Er wordt gesproken van ketenaansprakelijkheid, omdat bij een keten van onderaannemers uiteindelijk de aannemer die aan het hoofd van de keten staat, aansprakelijk is voor de schulden van de gehele keten.

Ketenaansprakelijkheid brengt een groot zakelijk risico met zich en er dienen dan ook passende voorzorgsmaatregelen te worden getroffen.

Scab zorgt ervoor dat je in een halve ochtend de belangrijkste en meest recente kennis bezit van de wet ketenaansprakelijkheid en hoe je het risico in kunt perken.

De cursus is speciaal bedoeld voor de ondernemer in de bouw branche. Een fiscale achtergrond heb je niet per se nodig. Scab helpt!

De onderwerpen:

Met de uitleg krijg je handvatten om jouw werkproces af te stemmen op onze loonadministratie. Daarnaast haal je voortaan meer uit onze online dienst Personeel & Salaris en kun je de eerste vragen van medewerkers over de loonstrook meteen beantwoorden!

  • Risico inleners-/ketenaansprakelijkheid
  • Ketenaansprakelijkheid bij onderaanneming
  • Combinatie met andere vormen aansprakelijkheid
  • Voor wie geldt de ketenaansprakelijkheid?
  • Bijzondere situaties met gevolgen voor de aansprakelijkheid
  • Bescherming tegen aansprakelijkheid
  • G-rekening
  • Verleggingsregelingen BTW (buitenland + onderaanneming)
Praktische informatie

4 november 2021
Dagdeel: 10:00 – 11:30 uur
Frequentie: wordt 2x per jaar georganiseerd
Exclusief pauze
20 personen
Online via webinar

€125 excl. btw per deelnemer

Ja, ik doe mee!

4 Going
16 beschikbaar
Aanmelden