Bas Hooghwerff, directeur P&G Hooghwerff B.V.

“..er is binnen Scab heel veel specifieke kennis over onze branche. Zo kennen ze de bouw-cao van haver tot gort.”

“Kennis van de branche en korte lijnen, vind ik sterke eigenschappen van Scab”

Aannemer Bas Hooghwerff over samenwerking met Scab

Aannemingsbedrijf P&G Hooghwerff B.V. ligt in het dorpje Strijen in de Hoeksche Waard. Hooghwerff neemt een breed dienstenpakket van Scab af én bestaat dit jaar 100 jaar. Een goede aanleiding om de mede-jubilaris te bezoeken en te interviewen voor de jubileumkrant. Scab relatiebeheerder Erwin van Vugt was erbij toen we Bas Hooghwerff en zijn medeaandeelhouder en technisch directeur Luuk Kamp spraken.

Terug in de tijd

Eerst terug in de tijd. Bas Hooghwerff vertelt trots over de roots van het familiebedrijf. “Mijn opa is het bedrijf hier in 1923 gestart. Hij verzorgde metsel- en betonwerken. Zijn zoon, mijn vader, nam het bedrijf op zijn achttiende over en enkele jaren later voegde zijn broer, en dus mijn oom, Ger zich daarbij. In 1986 ben ik in de directie gekomen en 5 jaar later heb ik alle aandelen van mijn vader en oom overgenomen. Luuk werkte al een jaar of 20 bij ons, toen hij in 2018 partner werd. Hij heeft een percentage van de aandelen en wij zijn bezig met het construeren van een mooie toekomst.”

Veelzijdigheid is kracht

“Vandaag de dag telt ons bedrijf ongeveer 26 medewerkers en samen zijn we enorm veelzijdig”, vertelt Luuk Kamp. “We hebben een infra-afdeling, we bouwen en verbouwen woningen en bedrijfspanden en verrichten woningonderhoud. Daarnaast zijn we sterk in projectontwikkeling van woningen en appartementen. Onze veelzijdigheid is onze kracht.”

De samenwerking

Als we praten over de samenwerking tussen Hooghwerff en Scab blijkt dat het enthousiasme erover moeilijk te beteugelen is. Bas, Luuk en Erwin vullen elkaar onafgebroken aan. Erwin: “Ik herinner me goed dat jullie in 2014 van onze dienstverlening gebruik gingen maken. Toentertijd stopte jullie vaste boekhouder.” Bas: “En dat ging goed, hoor. Maar we merkten ook dat we zaken anders wilden regelen.”

Erwin: “Het kennismakingsgesprek was zo’n leuk gesprek. Ik had er direct een goed gevoel bij. Je vertelde dat je wilde starten met BouwOffice en ik vertelde dat wij mensen hebben die kunnen lezen en schrijven met dat pakket.” Bas: “We wilden geen fulltime administrateur meer. Gelukkig bleek dat we iemand van Scab konden inlenen. Dat is Annemie en ze komt hier nog steeds. Tegelijkertijd hebben we de loonadministratie ondergebracht bij Scab.” Luuk: “In eerste instantie kwam Annemie één keer in de week, maar al snel werd dat eenmaal in de twee weken.”

Bas: “Met Annemie haalden we heel veel kennis binnen. Wij konden echt van haar leren en bovendien vormde ze de spil van de administratieve dienstverlening.” Luuk: “Enkele jaren later, in 2017, volgde de eerste jaarrekening die Scab maakte voor ons.” Erwin: “En toen zijn er meer werkzaamheden naar Scab gegaan. Onder andere personeelsadvies.” Luuk: “In 2016 heb ik enkele vennootschappen opgericht en daarbij heeft Scab me ook ondersteund.” Erwin: “Wat ook interessant is, is dat jullie gebruikmaken van het financiële dashboard. Een handige tool om tussentijds te sturen en niet achteraf ergens mee geconfronteerd te worden.”

Bas Hooghwerff, directeur (l)
Luuk Kamp, technisch directeur (r)

Onderscheidend vermogen van Scab

“Scab heeft met name aan de bouw gerelateerde klanten. Dat betekent dat er binnen Scab heel veel specifieke kennis is over onze branche. Zo kennen ze de bouw-cao van haver tot gort en hebben ze ook juristen met veel kennis van arbeidsrecht. Het is best een groot kantoor, maar daar merken we weinig van. In die zin dat de lijntjes heel kort zijn”, aldus Bas. Luuk haakt hierop in: “Ik vind dat Scab een complete dienstverlening heeft. We maken gebruik van loonadministratie, personeelsadvies, fiscaal, accountancy en detachering.” En daar blijft het niet bij aldus Erwin: “Via de Scab academy delen we onze kennis en organiseren we onder andere interessante workshops. Jullie zijn daar vaak bij aanwezig en dat is een teken van betrokkenheid.”

No nonsens

Betrokkenheid die pas echt tot bloei komt als er een wederzijdse klik is. Bas hierover: “Het zegt al veel dat Erwin vertelde dat hij direct een goed gevoel had over de kennismaking en eventuele samenwerking. Dat is ook gebleken en de klik is onverminderd goed. Met Annemie kunnen we prima werken en ze hoort natuurlijk ook bij ons.” “We hebben een no nonsens mentaliteit”, verduidelijkt Erwin. “Bas en Luuk hebben dat ook. Dus we passen prima bij elkaar.”

Lees meer klantverhalen