Incompany training Wet Ketenaansprakelijkheid

Incompany training Wet Ketenaansprakelijkheid

Alleen incompany
Tijd:
in overleg
Locatie: naar keuze
Investering: in overleg

Ketenaansprakelijkheid kent grote risico’s: tref de juiste voorzorgsmaatregelen

Ketenaansprakelijkheid is ingevoerd in het kader van de wetgeving tegen het misbruik van de bv-vorm door koppelbazen e.d. Dit houdt in dat er sprake is van een hoofdelijke aansprakelijkheid van aannemers van een werk van stoffelijke aard, voor de door onderaannemers verschuldigde loonheffingen. Je spreekt van ketenaansprakelijkheid, omdat bij een keten van onderaannemers uiteindelijk de aannemer die aan het hoofd van de keten staat, aansprakelijk is voor de schulden van de gehele keten. Ketenaansprakelijkheid brengt een groot zakelijk risico met zich mee. Het is dan ook zeer belangrijk dat je passende voorzorgsmaatregelen treft.

Wil je voorkomen dat je als hoofdaannemer aansprakelijk wordt gesteld voor eventuele loonheffingen (loonbelasting en premies) van je onderaannemers die je hebt ingeschakeld voor een bepaald project? Vraag dan een incompany training Wka aan.

Onderwerpen die wij adviseren:

Interessant voor jou? Ben je:

Je trainers

Anita van den Bosch is senior belastingadviseur bij Scab. Ze is zeer ervaren en expert op het gebied van de Wet ketenaansprakelijkheid. Ook heeft zij veel ervaring als docent belastingrecht. Anita kan complexe materie op een heldere en praktische manier uitleggen. Daarnaast weet zij precies hoe de bouwbranche in elkaar steekt en weet dus waar jij mee te maken hebt in de dagelijkse praktijk.

Iris Hoekman – van de Sande is senior arbeidsjurist en P&O Adviseur. Ze zit al 18 jaar in het vak waarvan de laatste drie bij Scab. Iris kent de bouwbranche van binnen en van buiten. Deze combinatie van vak- en branchekennis zorgt ervoor dat Iris zich goed kan verplaatsen in jouw situatie.

Anita van den Bosch, Senior Belastingadviseur (l)
Iris Hoekman-van de Sande, Senior Arbeidsjurist / P&O Adviseur (r)

Interesse?

Deze training vindt plaats op incompany basis. Bovenstaande onderwerpen zijn suggesties die we kunnen behandelen tijdens deze training. Uiteraard stemmen we al je wensen van tevoren met je af dus wijzigingen zijn zeker mogelijk. Vul het interesseformulier (met fictieve datum van 1 januari 2023)  en we nemen dan snel contact met je op.

Praktische informatie

De ondernemer in de bouwbranche. Een fiscale achtergrond heb je niet per se nodig.

Je bent je op de hoogte van de belangrijkste en meest recente zaken op het gebied van de wet ketenaansprakelijkheid, specifiek afgestemd op jouw bedrijf.

Via een ‘live’ bijeenkomst op een locatie naar keuze.

In overleg.

In overleg.

Wil je graag een training op maat? Of ‘in huis’? Geen probleem. Vul het interesseformulier in of stuur een mail naar academy@scabadvies.nl. Bellen kan ook naar 013-583 66 66. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

Heb je een vraag? Stuur dan een mail academy@scabadvies.nl of bel 013-583 66 66. We helpen je graag verder.

Waarom een training van Scab?

Misschien ook iets voor jou?

Training loonadministratie voor beginners

Aan de hand van praktijkcases maken we je wegwijs in de wereld van loonadministratie. Leer in één dag de basisprincipes: eenvoudig en gelijk toepasbaar in jouw dagelijkse praktijk.

Ga terug naar het trainingsoverzicht
2022-07-07T17:59:42+02:00
Ga naar de bovenkant