Training Wet Ketenaansprakelijkheid

Training Wet Ketenaansprakelijkheid

Op verschillende data verspreid over het gehele jaar
Tijd:
10.00-11.30 uur
Locatie: via webinar
Investering: bestaande klant €125,-, niet-klant €160,- (prijs per persoon, excl. btw)

Ketenaansprakelijkheid kent grote risico’s: tref de juiste voorzorgsmaatregelen

Wil je voorkomen dat je als hoofdaannemer aansprakelijk wordt gesteld voor eventuele loonheffingen (loonbelasting en premies) van je onderaannemers die je hebt ingeschakeld voor een bepaald project? Dan mag je deze praktische training niet missen!

De ketenaansprakelijkheid is ingevoerd in het kader van de wetgeving tegen het misbruik van de bv-vorm door koppelbazen e.d. Dit houdt in dat er sprake is van een hoofdelijke aansprakelijkheid van aannemers van een werk van stoffelijke aard, voor de door onderaannemers verschuldigde loonheffingen. Je spreekt van ketenaansprakelijkheid, omdat bij een keten van onderaannemers uiteindelijk de aannemer die aan het hoofd van de keten staat, aansprakelijk is voor de schulden van de gehele keten. Ketenaansprakelijkheid brengt een groot zakelijk risico met zich mee. Het is dan ook zeer belangrijk dat je passende voorzorgsmaatregelen treft.

Onderwerpen

Interessant voor jou? Ben je:

Je trainer

Anita van den Bosch is Senior Belastingadviseur bij Scab. Ze is zeer ervaren en expert op het gebied van de Wet ketenaansprakelijkheid. Ook heeft zij veel ervaring als docent belastingrecht. Anita kan complexe materie op een heldere en praktische manier uitleggen. Daarnaast weet zij precies hoe de bouwbranche in elkaar steekt en weet dus waar jij mee te maken hebt in de dagelijkse praktijk.

Anita van den Bosch, Senior Belastingadviseur

data en locaties

Klik op de datum van jouw keuze en meld je aan!

Praktische informatie

De training is speciaal bedoeld voor de ondernemer in de bouwbranche. Een fiscale achtergrond heb je niet per se nodig.

Na slechts een halve ochtend ben je op de hoogte van de belangrijkste en meest recente zaken op het gebied van de wet ketenaansprakelijkheid. Daarnaast heb je handvatten hoe je het risico kunt beperken.

Via een webinar.

De training bestaat uit 1 dagdeel.

Bestaande klanten betalen €125,-. Nog geen klant? Dan bedragen de kosten €160,-. Alle prijzen zijn per persoon en exclusief btw.

Wil je graag een training op maat? Of ‘in huis’? Geen probleem. Stuur een mail naar academy@scabadvies.nl of bel 013-583 66 66. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

Heb je een vraag? Stuur dan een mail academy@scabadvies.nl of bel 013-583 66 66. We helpen je graag verder.

Waarom een training van Scab?

Misschien ook iets voor jou?

Bijeenkomst cao Timmerindustrie

De timmerindustrie heeft in haar cao eigen arbeidsvoorwaarden vastgelegd. Spijker je kennis over de Cao Timmerindustrie bij in een halve dag. Meld je snel aan!

Training onderhanden projecten

Wanneer spreek je van ‘onderhanden werken’, en wanneer van ‘onderhanden projecten’? Wat zijn belangrijke valkuilen? Meld je snel aan voor deze praktische training.

Ga terug naar het trainingsoverzicht
2022-06-28T22:28:10+02:00
Ga naar de bovenkant