banner_over_scab

over Scab

In 1973 werd Stichting Scab beheer opgericht. De stichting vond zijn oorsprong door het vooruitstrevende initiatief van verschillende bouwondernemers die een gezamenlijk doel voor ogen hadden: diensten voor de bouw bedacht door de bouw.

Het zwaartepunt lag bij Scab van meet af aan op de bundeling van financiële dienstverlening.

De doelen zijn onveranderd gebleven, ze zijn eenvoudig, effectief, kostenbesparend en efficiënt. Ook is het ideaal nooit gewijzigd.

Nog steeds gaat een goede dienst voor het winstoogmerk.

Als organisatie is Scab wel veranderd en met de tijd meegegroeid. In de afgelopen 50 jaar hebben ze zich steeds verder ontwikkeld tot een volwaardig en landelijk opererend accountantskantoor voor de bouw. Met uitgebreide specifieke diensten voor de bouwbranche.

Scab biedt een totaaloplossing in vier kernactiviteiten: accountancy, fiscale ondersteuning, loonadministratie en personeelsadvies.

Met deze vier kerncompetenties ondersteunt ze al ruim 3200 bouwondernemers in Nederland. Daarnaast is ze de grootste loonadministratieverwerker in de bouw.

De ontstaansgeschiedenis van Scab maakt de organisatie een andere dan de reguliere accountantskantoren. Anders omdat Scab geen partnerstructuur kent, anders omdat Scab geen winstoogmerk heeft en anders omdat Scab enkel en alleen gericht is op bouwbedrijven.

Ze blijven zich ontwikkelen en zijn daarom constant in beweging om de diensten af te stemmen op de wensen van haar opdrachtgevers binnen de dynamiek van de bouwbranche.

Alle bouwondernemers kunnen, ongeacht de omvang van de bouwonderneming, rekenen op haar deskundigheid, heldere adviezen, ervaring én een praktische aanpak.

deskundig zijn, eenvoudig doen

Scab partners

Het partnernetwerk van Scab is een belangrijk netwerk voor onze organisatie. Met ons netwerk delen wij kennis, ervaring, opkomen voor gezamenlijke belangen en oriënteren op samenwerkingen die gunstige kunnen zijn voor onze klanten. Naast inhoudelijke discussies zijn er tal van samenwerking gericht op praktische zaken zoals aansluitingen van financiële pakketten. Hieronder tref je een overzicht van onze partners.

Logo Bouwinfosys

BouwInfosys is een softwarehuis met diepgewortelde kennis & ervaring in de bouw-, infra- en installatiebranche. Vanuit Helvoirt ontwikkelen, verkopen en ondersteunen wij sinds 2003 gespecialiseerde software.

www.bouwinfosys.nl

Logo-KRAAN

Kraan Bouwcomputing biedt een breed scala aan softwareproducten voor de bouwbranche. Wij zijn niet alleen leverancier van software en opleidingen, maar vooral ook een meedenkend partner met kennis van de bouw.

www.kraanbouwcomputing.nl/

Scab_Praktijkgerichte ERP business software voor de installatiebranche en project- en servicegerichte bedrijven

 

Syntess Atrium is glasheldere ERP-software voor moderne technisch dienstverleners die vooruit willen. Wij zijn zelf ooit ontstaan vanuit een installatiebedrijf en kennen uw werkprocessen als geen ander.

www.syntess.nl

Scab_Exact bouw7 is de nummer 1 software voor de bouw en service & onderhoud. Onze cloudsoftware is ontwikkeld om de efficiëntie in de bouwsector te verhogen.

Door Exact bouw7 bouwmanagement software te gebruiken structureer je je eigen manier van werken en dat van je collega´s. Hierdoor doe je meer met minder.

We hebben Exact bouw7 ontwikkeld om het administratieve proces voor alle werknemers in de bouw te versimpelen.

www.exact.com

Scab_Informant Software BV

Informant Software BV. Al sinds 1990 houdt Informant Software zich bezig met de ontwikkeling van kwalitatieve software voor compleet huurbeheer en/of VvE-beheer.

De software ondersteunt vele administratieve processen, zoals financiële administratie, onroerend goed beheer, projectadministratie, facturering en het publiceren van deze data op een internet portaal.

www.informant.nl

Bouwend Nederland

Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven, is met ongeveer 4300 aangesloten bouwbedrijven de grootste ondernemersorganisatie in de bouw. De totale bouwsector is goed voor zo’n 9% van het bruto binnenlands product en voor een productie van ruim 70 miljard euro.

www.bouwendnederand.nl

De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA)

De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is de bij wet ingestelde organisatie die onder andere belast is met het bevorderen van de goede beroepsuitoefening van haar leden (registeraccountants en Accountants-Administratieconsulenten).

www.nba.nl/

Scab_SRA

SRA is een netwerkorganisatie van 375 zelfstandige accountantskantoren met 900 vestigingen in Nederland. Met praktische en strategische ondersteuning versterkt SRA de bedrijfsvoering van de aangesloten kantoren.

www.sra.nl

RB-logo Register Belastingadviseurs

Het Register Belastingadviseurs (RB) is met ruim 7.000 leden dé beroepsvereniging van belastingadviseurs voor het mkb.

www.rb.nl

Nederlandse Ondernemersvereeniging voor afbouwbedrijven

De Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven is dé brancheorganisatie voor ondernemers van een stukadoors-, vloeren-, terrazzo-, natuursteenbewerking-, blokkenstel-, plafond- en wandmontage of allround afbouwbedrijf.

www.noa.nl

Scab_Kiezen voor met een BouwGarant-aannemer, dat is kiezen voor optimale zekerheid bij uw bouw-, verbouw- of renovatieproject. Dit zijn de zekerheden van BouwGarant:

Om het BouwGarant-keurmerk te mogen dragen, moet een bouwbedrijf aan een reeks van kwaliteitseisen voldoen. Die eisen hebben onder meer te maken met de wijze van offreren, hoe hij meer- en minderwerk berekent en zijn werkwijze bij oplevering. Ook zaken als de kredietwaardigheid worden gecontroleerd.

www.bouwgarant.nl

Scab_debreed

Innoveren doen we samen. Met visie voor de toekomst. Om technologische innovatie te versnellen en grenzen te verleggen, is een sterke drive en goede financiering nodig. Wij spreken de taal van ondernemers en begrijpen de vraagstukken.

www.debreed.nl

Scab_erkend_leerbedrijf_SBB

Studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan. En bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben. Dat zijn de doelen van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

www.s-bb.nl