Gerard Hoffmann, directeur Beheermaatschappij Hoffmann Soesterberg:

“Met Scab ontstond direct een sterke wisselwerking. Er was veel commitment en dat merk je als opdrachtgever natuurlijk.”

Scab groeit mee met de veranderingen in de bouw

Zeventiger Gerard Hoffmann is een ervaren rot in de bouwwereld. Als twintiger kwam hij al aan het roer te staan van het aannemersbedrijf van zijn vader. Later transformeerde hij van aannemer tot projectontwikkelaar.

Via een collega-aannemer

“Sinds 1986 besteden we de loonadministratie aan Scab uit en later hebben we daar de financiële administratie en accountantswerkzaamheden aan toegevoegd”, blikt Gerard Hoffmann terug. “We hadden zelf iemand in dienst, maar met zo’n 65 mensen waren we vrij groot en werd het steeds complexer. We waren ervan overtuigd dat het efficiënter zou moeten kunnen. Via een collega-aannemer hoorden we over Scab. Loonadministratie in de bouw is enorm ingewikkeld dus samenwerking met een specialist is een verstandige zet. Toen Scab bij ons binnenkwam ontstond direct een sterke wisselwerking. Er was veel commitment en dat merk je als opdrachtgever natuurlijk.”

Risico’s spreiden

“Bij de verkoop van mijn aannemerstak in 2001 heb ik begeleiding via Scab gekregen. Resultaat was een compleet ander bedrijf en onze organisatie veranderde enorm. Met weinig mensen ontwikkelen we mooie vastgoedprojecten. Alle revenuen komen uit ontwikkelingen, het kopen van stukken grond, het bouwen van panden. We bouwen panden die we verkopen en we bouwen panden die we zelf houden en vervolgens verhuren. De laatste jaren ligt het accent steeds meer op het bouwen en in eigen beheer houden en verhuren. Met name aan bedrijven, maar ook aan particulieren. Ik heb bewust gekozen voor diversiteit om risico’s te spreiden.”

Scab Klantverhalen - Gerard Hoffmann

Gerard Hoffmann (l), Martin Hoffmann (r)

Intensieve samenwerking

“Op kantoor werken we met Informant, administratieve software, een compleet pakket en ideaal voor verhuuradministratie. Het kan bovendien goed gekoppeld worden aan het pakket van Scab. Inmiddels werken we al 37 jaar samen en ik heb nog steeds een heel goed gevoel bij Scab. Ze zijn in mijn ogen meegegroeid met die veranderingen in de bouwwereld en daar profiteren de relaties van Scab natuurlijk van. De automatisering die Scab vol inzette, volgen wij ook. We hebben jarenlang intensief samengewerkt met Peter Uijens. Hij is ons aanspreekpunt binnen Scab geweest en ik beschouw hem als een speciale relatie. Sinds enkele jaren werken we ook samen met Laura. Ook zij werkt bij Scab en verzorgt hier enkele dagen in de maand de administratie. Dat doet ze razendsnel, want ze kent natuurlijk alle pakketten. We merken dat Laura inmiddels bij ons hoort. Ze is ontzettend precies, aan het eind van de dag is alles geregeld en ze zit ons achter de broek als dat nodig is. Dat zegt veel over haar kwaliteiten.”

Historie en toekomst van Hoffmann

“Mijn vader is vrij kort na de Tweede Wereldoorlog begonnen. We woonden nog in Drenthe en toen hij opdrachten kreeg in deze streek, zijn we in 1960 verhuisd naar deze regio. Ik werk vanaf 1970 bij dit bedrijf. Toen mijn vader in 1978 overleed, was ik 28 jaar. Naast onze succesvolle bouwprojecten, zijn we in de loop der jaren gaan ontwikkelen. Na verloop van tijd merkte ik wel dat de combinatie van ontwikkelen en bouwen teveel werd. Voor het bedrijf en voor mij. Toen hebben we het bouwbedrijf verkocht en zijn we ons volledig gaan richten op projectontwikkeling. Inmiddels zitten mijn kinderen Martin en Wendy in de zaak en ze zullen ook vertrouwen op de expertise van Scab. Mijn dochter houdt zich met name bezig met makelaardij en taxaties en mijn zoon is verantwoordelijk voor nieuwbouw en beheer van vastgoed. Ik heb een leeftijd waarop ik op de achtergrond werk en het is heerlijk te zien hoe mijn kinderen zich ontwikkelen.”

Lees meer klantverhalen