Na de vorstperiode vraag je met een formulier de WW-uitkering aan voor de betreffende werknemer(s). Dit gaat niet via e-herkenning niveau 3, maar schriftelijk via de link ‘Aanvragen WW-uitkering onwerkbaar weer’.

Belangrijk bij het invullen!
Bericht aanvraagformulier WW – onwerkbaar weer:
In het formulier wordt gevraagd om het loonheffingennummer en het aansluitnummer. Hier altijd kiezen voor loonheffingennummer, deze kun je terugvinden op o.a. je aangifte loonheffingen in P&S.

Aanleveren uren onwerkbaar weer:
Alle uren die een werknemer niet heeft kunnen werken in verband met onwerkbaar weer lever je aan op vorstverlet (uursoort 50) met dag soort 6.

Geen e-herkenning:

Wat te doen als je geen e-herkenning niveau 3 hebt en de meldingen onwerkbaar weer dus niet via het Werkgeversportaal kunt doen.

  1. Zorg dat je uiterlijk 12 februari 2021 aantoonbaar e-herkenning niveau 3 aanvraagt;
  2. Na het verkrijgen van e-herkenning niveau 3 doe je met terugwerkende kracht de meldingen verzuim wegens onwerkbaar weer via de site van het UWV. Doe dus net zoveel meldingen als dat je eigenlijk had moeten doen;
  3. Na de vorstperiode vraag je met een ander formulier de WW-uitkering aan voor de betreffende werknemer(s). Dit gaat niet via e-herkenning niveau 3, maar schriftelijk via het UWV via de link ‘Aanvragen WW-uitkering onwerkbaar weer‘.
  4. In de brief bij de aanvraag neem je op dat je een beroep doet op de coulance van het UWV, waarbij je aangeeft dat je getracht hebt om de melding tijdig te doen, waarbij je aangeeft dat je in eerste instantie niet in het bezit was van e-herkenning niveau 3, maar dat dit zo spoedig mogelijk (deze week dus nog) is aangevraagd. Bij de WW-aanvraag voeg je dan als bijlage daarvan het bewijs bij. Tevens kan je dan een bewijs van de schriftelijke meldingen voegen. Desgewenst kunnen wij je hierbij helpen. Neem daarvoor contact op met Personeelsadvies@scabadvies.nl.