Er zijn inmiddels zoveel verschillende NOW-regelingen (in totaal al 8 aanvraagperiodes), dat we ons kunnen voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Graag zetten we alle belangrijke data en deadlines voor je in één overzicht. Wel zo praktisch!

Aanvraag voorschot NOW-periode 7

Dit voorschot op de tegemoetkoming, wordt berekend op basis van het totale sv-loon. Dit is het  loon voor de sociale verzekeringen) over de maanden november en december 2021 (2 maanden). Het voorschot voor NOW 7 kan nog tot en met 31 januari 2022 worden aangevraagd.

Aanvraag voorschot NOW-periode 8

Dit voorschot op de tegemoetkoming, wordt berekend op basis van het totale sv-loon over de maanden januari, februari en maart van 2022. Het streven van de overheid is dat je het voorschot NOW 8, in de maand februari 2022 kunt aanvragen. Over de voorwaarden en de opening van het loket bij het UWV informeren we jullie zodra daar meer over bekend is.

Aanvragen definitieve berekening voor de 2e aanvraagperiode

Heb je een voorschot NOW 2 aangevraagd en verkregen, dan kun je vanaf 15 maart 2021 een definitieve berekening aanvragen bij UWV. NOW 2 wordt berekend op basis van het totale sv-loon over de periode juni, juli, augustus en september van 2020 (4 maanden). Deze aanvraag moet uiterlijk 31 maart 2022 bij het UWV binnen zijn.

Aanvragen definitieve berekening voor de 3e aanvraagperiode

Heb je een voorschot NOW 3 aangevraagd en verkregen, dan kun je vanaf 4 oktober 2021 een definitieve berekening aanvragen bij UWV. NOW 3 wordt berekend op basis van het totale sv-loon over de periode oktober, november en december van 2020. Deze aanvraag moet uiterlijk 22 februari 2023 bij het UWV binnen zijn.

Aanvragen definitieve berekening voor de 4e en 5e aanvraagperiode

Heb je een voorschot NOW 4 en/of NOW 5 aangevraagd en verkregen, dan kun je vanaf 31 januari 2022 een definitieve berekening aanvragen bij het UWV. NOW 4 wordt berekend op basis van het totale sv-loon over de periode januari, februari en maart van 2021. NOW 5 wordt berekend op basis van het totale sv-loon over de periode april, mei en juni van 2021. Deze aanvraag moet uiterlijk 22 februari 2023 bij het UWV binnen zijn.

Aanvragen definitieve berekening voor de 6e aanvraagperiode

Heb je een voorschot NOW 6 aangevraagd en verkregen, dan kun je vanaf 31 maart 2022 een definitieve berekening aanvragen bij het UWV. NOW 6 wordt berekend op basis van het totale sv-loon over de periode juli, augustus en september van 2021. Deze aanvraag moet (voorlopig) uiterlijk 22 februari 2023 bij UWV binnen zijn.

Nabetaling

Als je het omzetverlies goed hebt ingeschat, of als het feitelijk omzetverlies hoger is dan bij de aanvraag van het voorschot is voorspeld, dan kan het zijn dat je nog een nabetaling gaat ontvangen, nadat je de definitieve aanvraag hebt gedaan. Het UWV maakt dit bedrag zo snel mogelijk naar je over, daar zijn geen verdere handelingen meer voor nodig.

Betalingsregeling

Krijg je van het UWV een besluit waaruit blijkt dat je het ontvangen voorschot geheel of gedeeltelijk moet terugbetalen, dan kun je daarvoor met het UWV een betalingsregeling treffen. Wacht daarmee totdat je het besluit van het UWV binnen hebt.

Controle

Controleer het besluit van het UWV goed, of laat het controleren. Het is jammer als je onnodig bedragen terug moet betalen of steun misloopt.

Meer weten? Scab helpt!

Heb je vragen over de NOW-regeling, of wil je hulp bij het opstellen van de diverse aanvragen? Neem dan contact op met Hanneke Arts – van den Broek, Senior Jurist Arbeidsrecht & Adviseur Personeelszaken. Stuur een mail naar harts@scabadvies.nl of bel (013) 583 3897.

Bron: Wed, 26 Jan 2022 11:47:32 +0100