Natuurlijk versta jij je vak. Je hebt je diploma’s. Volgt alle benodigde bijscholing. Je weet wat er speelt in onze branche. En past de nieuwste regelgeving toe.

Maar er is meer. Want de wereld verandert in razend tempo. In je werk moet je continu meebewegen om bij te blijven. Nieuwe dingen leren, bestaande dingen anders doen… Dat vraagt veel aanpassingsvermogen. En dat kan stress opleveren. Hoe hou jij overal grip op? Weet jij wie je bent, wat je te bieden hebt? Dan kun je veel beter met veranderingen omgaan. Persoonlijk leiderschap, noemen we dat ook wel.

Scab investeert in jouw persoonlijke ontwikkeling

Scab biedt medewerkers een persoonlijk ontwikkeltraject aan: de training Scab Persoonlijk Leiderschap. Je leert verwoorden en concretiseren waar je goed in bent. Wat je energie geeft. Wat deze training je oplevert? Dat is voor iedereen anders. De één wil zelfverzekerder zijn. De ander wil werken aan persoonlijke managementkwaliteiten. Weer iemand anders wil meer handreikingen om een project goed te kunnen opzetten. Persoonlijk leiderschap dus. De vaardigheid om jezelf te leiden en richting te geven. Daarom is dit ook een ontwikkeltraject waarbij je zelf de regie moet nemen. Iedereen is een leider in verschillende situaties.

Hoe ziet dit ontwikkeltraject eruit?

 • Nulmeting
  Dit persoonlijke traject begint met een nulmeting. Je brengt je eigenbeeld in kaart, je persoonlijke voorkeuren, hoe je waarneemt, waar je energie van krijgt, hoe je beslissingen neemt en je vermogen om in beweging te komen en je te verbinden. Maar je gaat óók onderzoeken wat het beeld is dat anderen van je hebben. Door feedback van groepsgenoten en interviews met anderen.
 • Persoonlijk ontwikkelplan
  Vervolgens ga je aan de gang met een persoonlijk ontwikkelplan. Je kunt daarbij gebruikmaken van het advies van een interne of externe coach. Vervolgens presenteer en bespreek je je persoonlijke ontwikkelingsplan met de groep: dit zijn collega’s die ook aan hun persoonlijke ontwikkeling werken.
 • Individuele opdracht
  Als jij je persoonlijke doelen helder hebt, ga je aan de slag met een individuele opdracht. Een klus binnen Scab, met toegevoegde waarde voor Scab én voor jou. Deze opdracht past bij jouw persoonlijkheid én jouw individuele ontwikkelingsplan natuurlijk.
 • Evaluatie en oefening
  Periodiek kom je met de groep bijeen om met oefeningen te werken aan aspecten die de individuele opdrachten ondersteunen.

Waarom investeert Scab in persoonlijke groei?

Scab gelooft dat mensen die vanuit hun passie en talenten het eigenaarschap opnemen, de basis zijn van het succes van een organisatie of netwerk. Omdat deze medewerkers met meer energie opereren en gemakkelijker samenwerken. Ze worden wendbaarder in een steeds sneller veranderende wereld. Jij groeit als mens en als collega. En zo kan ook Scab bloeien!

Terug naar werken bij Scab