Laden Evenementen

« Alle Evenementen

BpfBOUW-weken: (op weg naar) het pensioen – speciaal voor werknemers in de bouw (Tilburg)

Ook dit jaar praten we jullie werknemers graag bij over de mogelijkheden

12 mei 2022 @ 15:30 17:30

Locatie Tilburg

Steeds meer werkgevers krijgen vaker vragen van werknemers over hun pensioen en (vooruitlopend op het pensioen) de vierdaagse werkweek en de zwaarwerkregeling. Veel werknemers denken niet eerder te kunnen stoppen dan de AOW-gerechtigde leeftijd en blijven doorwerken, soms met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Duurzame inzetbaarheid is gedurende dit gehele traject daarom erg belangrijk.

Als werkgever ben je verplicht je werknemers te informeren over het pensioen. Het is tijdrovend om met iedere werknemer apart hierover te spreken en vaak zal je de werknemer moeten doorverwijzen naar bpfBOUW.

Wegens groot succes organiseren we daarom weer de ‘bpfBOUW-weken’. Van week 19 tot en met week 21 vinden er diverse praktische en informatieve pensioenbijeenkomsten plaats op verschillende locaties verspreid over het land.

Onderwerpen

Tijdens deze bijeenkomst zal de relatiemanager van bpfBOUW onder andere de volgende onderwerpen op interactieve wijze behandelen:

  • Opbouw pensioen
  • Keuzemogelijkheden pensioen (deeltijd, vroegpensioen) met praktijkvoorbeelden. Hierbij zal uiteraard ook aandacht zijn voor het Pensioenakkoord en de regeling zwaar werk uit het Onderhandelingsresultaat van de cao Bouw & Infra
  • Mijn Bouwpensioen  

Ook geeft een een jurist van Scab een toelichting op het onderwerp duurzame inzetbaarheid. Hierbij wordt aandacht besteed aan onder andere de zwaarwerkregeling voor bouwplaatswerknemers en UTA-werknemers en de vierdaagse werkweek. Er zijn immers ook legio mogelijkheden die tijdens het dienstverband kunnen worden ingezet, voordat de werknemer ervoor kiest om met pensioen te gaan of de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt.

Tijdens de bijeenkomst is er voldoende ruimte om vragen te stellen. Individuele berekeningen voor werknemers kunnen tijdens deze bijeenkomst helaas niet worden gemaakt.

Voor wie interessant?

Werknemers in de leeftijd van 55+. Uiteraard zijn de partners van de werknemers ook van harte welkom. Het is mogelijk om meerdere werknemers op te geven. Een bijeenkomst gaat door bij minimaal 10 deelnemers.

Investering

De kosten voor deze bijeenkomst bedragen € 45,- (exclusief BTW) per werknemer. Eventuele partners van werknemers mogen kosteloos deelnemen.

Programma

Het programma is gepland van 15:30 uur tot 17:30 uur. Na afloop staat er een broodje en/of warme snack voor de werknemers klaar.

Overige data en locaties
Deze bijeenkomst wordt verzorgd door:
Anouk van Hooijdonk

Anouk van Hooijdonk is senior P&O adviseur en arbeidsjurist. Anouk zit al 16 jaar in het vak waarvan vijf jaar bij Scab. Dit doet zij met veel plezier want geen dag is hetzelfde in de bouwbranche. Dankzij de gecombineerde kennis van personeelszaken, het arbeidsrecht en de bouwbranche, weet Anouk goed wat zich afspeelt in jouw dagelijkse praktijk. Op deze manier kan ze concreet inspelen op de uitdagingen waar jij voor staat in je werk.  

Charlotte Mucha

Charlotte is senior arbeidsjurist en zit al bijna 25 jaar in het vak. Met veel enthousiasme zet zij zich in om klanten te helpen met hun arbeidsjuridische uitdagingen. Door haar uitgebreide kennis op het gebied van arbeidsrecht en de bouw, kan Charlotte zich uitstekend verplaatsen in de uitdagingen die jij in je werk tegenkomt.

Gratis – €45.00 prijs per deelnemende werknemer, excl. btw