Indien je de komende maanden een naheffingsaanslag ontvangt kan daar ook een bijsluiter bij zitten. Deze bijsluiter informeert je over de situaties als je bijzonder uitstel hebt gekregen in verband met de coronacrisis. Lees deze bijsluiter goed.

In hoofdlijn zijn er drie situaties:

  1. Je hebt geen bijzonder uitstel gevraagd en gekregen. Je moet dan voor de vermelde datum de naheffingsaanslag betalen. Indien je de aanslag niet kunt betalen is het nog mogelijk om bijzonder uitstel aan te vragen.
  2. Je hebt bijzonder uitstel en deze is nog niet verlopen. Je hoeft nog niet te betalen. Pas als het uitstel is afgelopen moet je de aanslagen middels de 36 maanden regeling gaan aflossen.
  3. Je hebt bijzonder uitstel en deze is verlopen. Je dient deze aanslag voor de aangegeven datum te betalen. Doe je dat niet dan vervalt/kom je niet in aanmerking voor de 36 maanden regeling. Kun je de aanslag niet betalen dan kun je nu nog opnieuw bijzonder uitstel aanvragen.

Als je een naheffingsaanslag loonheffingen hebt ontvangen adviseren wij je altijd deze naar ons door te sturen. Deze stuur je naar la@scabadvies.nl of via de portal met een ticket. Vermeld in het onderwerp altijd dat het gaat om een naheffingsaanslag.

Wij kunnen voor jou dan beoordelen of er wel op tijd aangifte is gedaan. In overleg met jou bekijken we of we een bezwaar moeten aantekenen tegen de aanslag en of de aanslag onder het bijzonder uitstel valt.

Eventuele boetes die op de aanslag worden opgelegd vallen nooit onder het bijzonder uitstel en moeten altijd tijdig worden voldaan.

Premiumklanten van Scab kunnen hierover ook direct contact opnemen met hun toegewezen adviseur.

Scab helpt

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan gerust contact op met onze servicedesk Loonadministratie. Zij zijn bereikbaar via:

Wij helpen je graag verder.