Training Vastgoed en fiscaliteit

Training Vastgoed en fiscaliteit

Locatie: Tilburg
Datum: 11 april 2024
Tijd: 12.15 – 16.30u (12.15-13.00u inlooplunch)
Investering: bestaande klant € 375,-, niet-klant € 465,- (prijs per deelnemer, excl. btw)

Vind fiscale kansen, herken risico’s

Zonder vastgoed geen bouw. Dat staat als een (hei)paal boven water. Vastgoed is een belangrijke economische factor. Het ligt dan ook voor de hand dat de fiscaliteit ten aanzien van onroerend goed een belangrijke rol speelt bij transacties met vastgoed.

Oorzaak?
Dat forse fiscale ‘stempel’ op vastgoed komt voort uit de waarde(n) van vastgoed, de grote hoeveelheid complexe fiscale regels én toenemende belastingdruk bij de aanschaf en het bezit van vastgoed. Vastgoed is dus onlosmakelijk verbonden met fiscale regels, heffingen en andere belastingtechnische componenten en voorwaarden.

Tijdens deze training besteden wij aandacht aan diverse fiscale regels waar je als vastgoedeigenaar mee te maken krijgt of kan krijgen. Van omzetbelasting en overdrachtsbelasting tot aan heffingen als inkomsten- en vennootschapsbelasting. We zoomen hierbij in op de specifieke rol die vastgoed bij deze heffingen heeft, wanneer het tot een heffing leidt én hoe het zit met fiscale faciliteiten bij vastgoedtransacties.

Resultaat
Na deze praktische training ben je op de hoogte van de fiscale kansen maar ook de mogelijke risico’s in relatie tot vastgoed.

Onderwerpen

Interessant voor jou? Ben je:

Je trainer

Marcel Muijtjens is manager fiscaal bij Scab. Hij is als zeer ervaren fiscalist gespecialiseerd in onder meer (her)structurering, bedrijfsopvolging en samenwerkingsverbanden van bedrijven en estate planning. Marcel is daarnaast als docent fiscaal recht verbonden aan diverse opleidingsinstituten zoals ZUYD University en NCOI Opleidingen.  Een training van Marcel is een win-win situatie. Hij is een expert op fiscaal gebied én door zijn ervaring als docent kan hij ingewikkelde materie helder en praktisch uitleggen.

Marcel Muijtjens, Manager Fiscaal

Direct aanmelden

Klik op de knop en meld je aan

Praktische informatie

Deze training is interessant voor de DGA (Directeur-Grootaandeelhouder) en controllers werkzaam binnen de bouw- en aanverwante branches.

Actuele kennis van de fiscale spelregels die gelden voor de DGA ten aanzien van de huidige wetgeving én vooruitkijkend naar 2024 en volgende jaren.

Het is een ‘live’ bijeenkomst op locatie. De groep is niet al te groot waardoor er voldoende ruimte is om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

De training bestaat uit 1 dagdeel met inlooplunch

Bestaande klanten betalen €375,-. Nog geen klant? Dan bedragen de kosten €465,-. Alle prijzen zijn per persoon en exclusief btw.

Wil je graag een training op maat? Of ‘in huis’? Geen probleem. Stuur een mail naar academy@scabadvies.nl of bel 013-583 66 66. Dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Heb je een vraag? Stuur dan een mail academy@scabadvies.nl of bel 013-583 66 66. We helpen je graag verder.

Waarom een training van Scab?

Misschien ook iets voor jou?

Training balans lezen

Heb je behoefte aan praktische kennis over de kolommenbalans? En hoe je deze moet 'lezen' en interpreteren? Meld je dan zeker aan voor deze training want na 1 dagdeel is de kolommenbalans lezen een fluitje van een cent voor je,

Training onderhanden projecten

Wanneer spreek je van ‘onderhanden werken’, en wanneer van ‘onderhanden projecten’? Wat zijn belangrijke valkuilen? Meld je snel aan voor deze praktische training.

Ga terug naar het trainingsoverzicht
2024-02-01T15:04:46+01:00
Ga naar de bovenkant