bpfBOUW-bijeenkomsten: (op weg naar) het pensioen

bpfBOUW-bijeenkomsten: (op weg naar) het pensioen

Op verschillende data en locaties verdeeld over het land
Tijd: 15.30 – 17.30u
Investering: € 50 per werknemer ( prijs per persoon, excl. BTW). Evt. partners kosteloos. 

Informatieve bpfBOUW-bijeenkomsten, speciaal voor werknemers in de bouw.

Steeds meer werkgevers krijgen vaker vragen van werknemers over hun pensioen en (vooruitlopend op het pensioen) de vierdaagse werkweek en de zwaarwerkregeling. Veel werknemers denken niet eerder te kunnen stoppen dan de AOW-gerechtigde leeftijd en blijven doorwerken, soms met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Duurzame inzetbaarheid is gedurende dit gehele traject daarom erg belangrijk.

Als werkgever ben je verplicht je werknemers te informeren over het pensioen. Het is tijdrovend om met iedere werknemer apart hierover te spreken en vaak zal je de werknemer moeten doorverwijzen naar bpfBOUW.

Wegens groot succes organiseren we daarom weer de ‘bpfBOUW-bijeenkomsten’ speciaal voor de werknemers. Wij informeren hen over alle facetten van de verschillende pensioenregelingen en wanneer ze deze kunnen inzetten. In mei en juni 2023 vinden er diverse informatieve pensioenbijeenkomsten plaats op verschillende locaties verspreid over het land.

Onderwerpen

Tijdens deze bijeenkomst behandelt de relatiemanager van BpfBOUW o.a. onderstaande onderwerpen op interactieve wijze:

Interessant voor:

Duurzame inzetbaarheid

Ook geeft een jurist van Scab toelichting op het onderwerp duurzame inzetbaarheid. Hierbij wordt aandacht besteed aan onder andere de zwaarwerkregeling voor bouwplaatswerknemers en UTA-werknemers en de vierdaagse werkweek. Er zijn immers ook legio mogelijkheden die tijdens het dienstverband kunnen worden ingezet, voordat de werknemer ervoor kiest om met pensioen te gaan of de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt.

Een adviseur van bpfBOUW zal tijdens de bijeenkomsten de deelnemers informeren over de pensioenregeling.

Tijdens de bijeenkomst is er voldoende ruimte om vragen te stellen. Individuele berekeningen voor werknemers kunnen tijdens deze bijeenkomst helaas niet worden gemaakt.

Je trainers

Anouk van Hooijdonk is arbeidsjurist / senior personeelsadviseur. Anouk zit al 17 jaar in het vak, waarvan 6 jaar bij Scab. In haar dagelijkse werk beantwoordt zij vragen van bouwklanten over het personeel, op ad hoc basis maar ook als vast gezicht voor de klant op locatie. Hierbij heeft zij altijd bijzondere aandacht voor het onderwerp duurzame inzetbaarheid, omdat zij als geen ander van dichtbij merkt hoe belangrijk het is dat werknemers met plezier en in goede gezondheid aan de slag zijn en blijven. In de krappe arbeidsmarkt is dit nog belangrijker geworden.

Charlotte Mucha is P&O Adviseur en senior arbeidsjurist. Charlotte heeft al 22 jaar  ervaring  in het vak. Met veel plezier adviseert ze Scab-klanten over uiteenlopende zaken op het gebied van HR en arbeidsrecht. De cao en daarmee ook het onderwerp duurzame inzetbaarheid hebben dus zeker geen geheimen voor Charlotte.

Anouk van Hooijdonk, Arbeidsjurist en Senior P&O Adviseur (l)
Charlotte Mucha, Arbeidsjurist en Senior P&O Adviseur (r)

data en locaties

Klik op de knop en meld je werknemer(s) aan!

Praktische informatie

Deze training is speciaal bedoeld voor werknemers in de bouw, in de leeftijd van 55+.

Na deze bijeenkomst zijn werknemers op de hoogte van de algemene mogelijkheden op het gebied van het pensioen. Tijdens de bijeenkomsten kunnen helaas geen persoonlijke berekeningen worden gemaakt.

Het is een ‘live’ bijeenkomst op locatie. De bijeenkomst gaat door bij 10 of meer deelnemers.

De bijeenkomst begint om 15.30 en om 17.30u ronden we af. Bij de start van de bijeenkomst staat er een broodje en/of warme snack voor de werknemers klaar.

€ 50,- per deelnemende werknemer, partners kunnen kosteloos deelnemen.

Incompany: op aanvraag

Wil je graag een bijeenkomst op maat? Of ‘in huis’? Geen probleem. Stuur een mail naar academy@scabadvies.nl of bel 013-583 66 66. We stemmen met veel plezier de mogelijkheden met je af.

Heb je een vraag? Stuur dan een mail academy@scabadvies.nl of bel 013-583 66 66. We helpen je graag verder.

Waarom een training van Scab?

Misschien ook iets voor jou?

Ga terug naar het trainingsoverzicht
2023-03-15T14:14:46+01:00
Ga naar de bovenkant