“Vanwege de aanscherping van de maatregelen en het blijvend oplopende aantal besmettingen, is het voor ons op dit moment niet verantwoord om de bijeenkomst welke we samen met bpfBOUW organiseren, doorgang te laten vinden. Vooral nu deze bijeenkomsten zijn gericht op de 55+-ers, de leeftijdsgroep die juist een extra risico loopt in deze gekke tijd.

In samenspraak met bpfBOUW wachten wij om die reden ook niet op een mogelijke verlenging of versoepeling van de maatregelen vanuit de overheid. Wij hebben besloten om tot 1 januari 2021 géén bijeenkomsten te organiseren. Zodra wij weer mogelijkheden zien, zullen wij nieuwe data inplannen en contact met jullie hierover opnemen. Wij hopen op uw begrip.”

 

Steeds meer werkgevers krijgen vragen van werknemers over pensioen. Veel werknemers denken niet eerder te kunnen stoppen dan de AOW-gerechtigde leeftijd en blijven doorwerken, soms met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Hierdoor wordt het zowel voor werknemer als voor werkgever steeds belangrijker om tijdig na te denken over het (vroeg/deeltijd)pensioen.

Als werkgever zijnde hebt u een informatieverplichting over het pensioen richting uw werknemers. Het is tijdrovend om met iedere werknemer apart hierover te spreken en vaak zult u de werknemer moeten doorverwijzen naar bpfBOUW.

Week 44, 45 en 46 heeft Scab om die reden omgedoopt tot de zogenoemde “bpfBOUW-weken”. Tijdens deze weken worden diverse unieke informatieve bijeenkomsten georganiseerd op diverse locaties, waarbij de pensioenregeling wordt toegelicht door een relatiemanager van bpfBOUW. Aan de hand van voorbeelden worden de regels rondom pensioen op een begrijpelijke en toegankelijke wijze aan uw werknemer(s) uitgelegd.

Na deze bijeenkomst is uw werknemer op de hoogte van alle mogelijkheden van het pensioen (deeltijdpensioen, vroegpensioen, etc.) en weet hij waar en hoe hij inzage in zijn pensioen kan verkrijgen.

Inhoud bijeenkomst

Tijdens deze bijeenkomst zal de relatiemanager van bpfBOUW onder andere de volgende onderwerpen op interactieve wijze behandelen:

  • Opbouw Pensioen;
  • Keuzemogelijkheden pensioen (deeltijd, vroegpensioen) met praktijkvoorbeelden. Hierbij zal uiteraard ook aandacht zijn voor het Pensioenakkoord en de regeling zwaar werk uit het Onderhandelingsresultaat van de cao Bouw & Infra;
  • Mijn Bouwpensioen.

Ook zal er een korte toelichting worden gegeven op het onderwerp duurzame inzetbaarheid. Er zijn immers ook legio mogelijkheden welke tijdens het dienstverband kunnen worden ingezet, alvorens de werknemer er voor kiest om met pensioen te gaan of de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt.

Tijdens de bijeenkomst is er voldoende ruimte om al uw vragen te stellen. Individuele berekeningen voor werknemers kunnen tijdens deze bijeenkomst helaas niet worden gemaakt.

Bent u al op de hoogte van de ins en outs van de pensioenregeling, maar gaat u graag met uw werknemer mee naar Scab? De arbeidsjuristen van Scab heten u graag welkom voor een goed gesprek onder het genot van een hapje en drankje.

Doelgroep

Werknemers in de leeftijd van 55+.

Programma

Het programma is gepland van 16:00 uur tot 18:00 uur. Na afloop staat er een broodje en warme snack voor uw werknemer klaar, die uw werknemer ook voor onderweg kan meenemen. De kosten voor deze bijeenkomst bedragen € 50,- (exclusief btw) per werknemer. Uiteraard zijn de partners van uw werknemers ook van harte welkom.

Uiteraard is het mogelijk om meerdere werknemers op te geven.

Nieuw: bijeenkomst voor jongere werknemers

Bij pensioen wordt al snel gedacht aan de 55+’ers. Maar juist de jongere werknemers kunnen tijdens hun loopbaan tegen situaties aanlopen die invloed hebben op hun pensioen. Denk bijvoorbeeld aan een echtscheiding. Het is goed om als werknemer bewust te zijn van eventuele gevolgen voor het pensioen. Om die reden hebben we dit jaar een middagsessie aan het programma toegevoegd. In deze sessie wordt de pensioenregeling uitgelegd. Bijzondere aandacht is er voor zogenoemde “life events” die invloed kunnen hebben op het pensioen.

Deze sessie is van 13:00 uur tot 15:00 uur. Bij aanvang zal een broodje en warme snack voor uw werknemers klaarstaan.

Data en locatie

Dinsdag 27 oktober: Tilburg
Woensdag 28 oktober: Amersfoort
Donderdag 29 oktober: Horst
Dinsdag 10 november: Nieuwegein

Aanmelden

Wilt u één of meerdere werknemers op informele wijze laten informeren over de pensioenregeling van bpfBOUW? Schrijf uw werknemer(s) dan vandaag nog in via onderstaande link.

Vanwege het interactieve karakter is het maximum aantal deelnemers beperkt tot 50 personen per bijeenkomst. Indien er meer belangstelling is, dan wordt de mogelijkheid van extra bijeenkomsten bezien.

Direct aanmelden voor de bijeenkomst

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging, waarbij eveneens een uitnodiging voor uw werknemer(s) wordt meegezonden.
Alternatieven

Heeft u een grote groep 55-plussers in dienst, of wilt u graag al uw personeel over de pensioenregeling informeren, dan bestaat ook de mogelijkheid om “in company” de bijeenkomst te laten verzorgen. U kunt hiervoor vrijblijvend contact met ons opnemen via onderstaande gegevens.

Meer weten?

Hebt u naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op via telefoonnummer (013) 583 38 95 of per e-mail via personeelsadvies@scabadvies.nl.