Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Training Wet Ketenaansprakelijkheid in de bouw – webinar

22 maart 2022 @ 10:00 11:30

Wil je voorkomen dat je als hoofdaannemer aansprakelijk wordt gesteld voor eventuele loonheffingen (loonbelasting en premies) van je onderaannemers die je hebt ingeschakeld voor een bepaald project? Dan mag je deze praktische training niet missen!

De ketenaansprakelijkheid is ingevoerd in het kader van de wetgeving tegen het misbruik van de bv-vorm door koppelbazen e.d. Dit houdt in dat er sprake is van een hoofdelijke aansprakelijkheid van aannemers van een werk van stoffelijke aard voor de door onderaannemers verschuldigde loonheffingen. Je spreekt van ketenaansprakelijkheid, omdat bij een keten van onderaannemers uiteindelijk de aannemer die aan het hoofd van de keten staat, aansprakelijk is voor de schulden van de gehele keten. Ketenaansprakelijkheid brengt een groot zakelijk risico met zich mee. Het is dan ook zeer belangrijk dat je passende voorzorgsmaatregelen treft.

Resultaat

Na slechts een halve ochtend ben je op de hoogte van de belangrijkste en meest recente zaken op het gebied van de wet ketenaansprakelijkheid. Daarnaast heb je handvatten hoe je het risico kunt beperken.

Voor wie interessant?

De training is speciaal bedoeld voor de ondernemer in de bouw branche. Een fiscale achtergrond heb je niet per se nodig.

De onderwerpen

  • Risico inleners-/ketenaansprakelijkheid
  • Ketenaansprakelijkheid bij onderaanneming
  • Combinatie met andere vormen aansprakelijkheid
  • Voor wie geldt de ketenaansprakelijkheid?
  • Bijzondere situaties met gevolgen voor de aansprakelijkheid
  • Bescherming tegen aansprakelijkheid
  • G-rekening
Praktische informatie

22 maart 2022
Dagdeel: 10:00 – 11:30
Exclusief pauze
10 personen
Online via webinar

Gratis – €125.00 Bestaande klant, prijs per deelnemer, excl. btw.

€160,00 Niet-klant, prijs per deelnemer, excl. btw.