7 juni 2023, Tilburg

Scab voor de bouw slaat handen ineen voor Gijsje Eigenwijsje

Scab bestaat dit jaar 50 jaar. Deze mijlpaal vieren we óók door iets terug te geven aan de samenleving. Daarom hebben we ons verbonden aan de Stichting Gijsje Eigenwijsje uit Goirle. Niet alleen financieel maar juist ook door met elkaar letterlijk de handen uit de mouwen te steken. Dit doen we niet alleen dit jaar maar we verbinden ons voor de langere termijn aan Gijsje Eigenwijsje.

Wie is Gijsje?

Stichting Gijsje Eigenwijsje is 10 jaar geleden door de 9-jarige Gijs Baeten opgericht in de laatste fase van zijn leven. Nicole Baeten, moeder van Gijsje: “Het was Gijs zijn laatste wens om kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun families een gratis weekje weg aan te bieden.” Nicole vervolgt, “Het is gelukt om in de afgelopen 10 jaar 3 vakantiehuisjes te realiseren waar al veel gezinnen dankbaar gebruik van gemaakt hebben. Dit is ons als stichting heel dierbaar.”

Samen voor Gijsje

Maarten Stubbé, algemeen directeur van Scab: “Een prachtig doel waar wij ons samen met meer dan 90 collega’s graag voor inzetten. Naast onze inzet in verschillende vormen bij en voor de bestaande evenementen van Gijsje Eigenwijsje, gaan we concreet aan de slag met Tuinen4Gijsje en Speelgoed4Gijsje. Zo leveren wij een bijdrage aan het maken van mooie herinneringen voor zeer zieke kinderen en hun families die vanuit het hele land naar Brabant komen.”

Klanten Jubileumdag en Gijsje

Op 21 september ’23 viert Scab haar jubileum met klanten en relaties tijdens de Klanten Jubileumdag. Maarten: ”In plaats van bloemen of cadeaus, vragen we onze klanten om per deelnemer aan de Klanten Jubileumdag, een passend bedrag te doneren aan de Stichting Gijsje Eigenwijsje. De opbrengst gaat 100 procent naar de Stichting Gijsje Eigenwijsje. Op deze manier willen we met elkaar een mooi bedrag ophalen voor dit prachtige goede doel.”