50 jaar2023-06-01T12:00:11+02:00
Scab 50 jaar

De geschiedenis van Scab

In 1973 werd Stichting Scab beheer opgericht. De stichting kwam tot stand door het vooruitstrevende initiatief van verschillende bouwondernemers die een gezamenlijk doel voor ogen hadden: diensten v贸贸r de bouw bedacht d贸贸r de bouw. Het zwaartepunt lag bij Scab vanaf het begin op de bundeling van financi毛le dienstverlening. Later kwam hier aanvullende dienstverlening bij op het gebied van personeelsadvies.

De doelen zijn onveranderd gebleven, ze zijn eenvoudig, effectief, kostenbesparend en effici毛nt. Ook is het ideaal nooit gewijzigd.聽Nog steeds gaat kwaliteit voor het winstoogmerk: deskundig zijn, eenvoudig doen. Nog steeds is Scab er voor en door de bouw: in onze Raad van Deelnemers zitten meerdere aannemers van verschillende bouwbedrijven. We blijven dus altijd direct in verbinding met de bouw.

Scab 50 jaar

Klanten Jubileumdag

Op donderdag 21 september 2023 zijn al onze klanten en relaties van harte welkom op de Scab Klanten Jubileumdag in het Koninklijk Willem II Stadion in Tilburg! De Klanten Jubileumdag staat uiteraard in het teken van jullie, want Scab is er voor en door onze klanten in de bouw.

Wat kun je verwachten op 21 september?
Naast ontzettend veel gezelligheid, wordt het een interactieve dag waar de actualiteit, kennisdeling en kennismaken centraal staan. Rode draad van de dag is ‘Anders denken’. Thema鈥檚 als duurzaamheid en circulaire economie zijn geen ver van ons bed show meer. Dit vraagt om een andere manier van denken, doen en ondernemen. Wat betekent dit voor jou als professional en voor bedrijven in de bouw en/of aanverwante branches?

Wil je er graag bij zijn?
Klik op onderstaande knop en meld je aan voor dit feestelijke event. Tot 21 september! We kijken ernaar uit.

Aanmelden voor de Klanten Jubileumdag

Gijsje Eigenwijsje en Scab

We vinden het belangrijk om als organisatie iets terug te doen voor de samenleving. Daarom heeft Scab zich verbonden aan de Stichting Gijsje Eigenwijsje, een commitment voor de langere termijn.

Stichting Gijsje Eigenwijsje is door de 9-jarige Gijs Baeten opgericht in de laatste fase van zijn leven. Met als doel: gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte een gratis weekje weg aanbieden. Een prachtig goed doel dat we met meer dan 90 collega鈥檚 in onze armen hebben gesloten. Als Scab hebben we hierin de eerste stap gezet met een donatie van 鈧 5000.

We ondersteunen Gijsje Eigenwijsje niet alleen financieel maar juist ook door met elkaar letterlijk de handen uit de mouwen te steken. Naast onze inzet in verschillende vormen bij en voor de bestaande evenementen van Gijsje Eigenwijsje, gaan we concreet aan de slag met Tuinen4Gijsje en Speelgoed4Gijsje.
Door Gijsje Eigenwijsje ook te verbinden aan de Klanten Jubileumdag willen we met elkaar een mooi bedrag ophalen voor dit prachtige goede doel. De opbrengst gaat 100 procent naar Stichting Gijsje Eigenwijsje.

Lees meer over onze samenwerking met Gijsje

Pannenbier

Hoe vier je een gouden jubileum op een bijzondere manier? Met je eigen bier!
Proost daarom samen met ons op 50 jaar Scab met het unieke Scab 鈥楾op Pannenbier Blond鈥,聽geheel gebrouwen volgens Scab signatuur door Stadsbrouwerij 013 uit Tilburg.

Pannenbier is een begrip in de bouw. Wanneer het hoogste punt van een (nieuw)bouwproject is bereikt en de pannen kunnen op het dak, dan wordt dit gevierd met 鈥榩annenbier鈥. Dus wat is er nou mooier om samen 50 jaar hoogtepunten te vieren dan met Scab Top Pannenbier?

Ook samen proosten met Scab Top Pannenbier Blond?
Heeft jouw nieuwbouwproject het hoogste punt bereikt? Klik op onderstaande knop en meld jouw bouwproject aan voor een rondje Scab Top Pannenbier! Kleine disclaimer: op = op.

Vraag je eigen pannenbier aan
Scab accountants en adviseurs voor de bouw
algemeen scabblad, de jubileumkrant van 50 jaar scab voor de bouw

Jubileumkrant Scab

Heb jij hem al gelezen? Het algemeen scabblad? Een eenmalige unieke jubileumuitgave over 50 jaar Scab voor en door de bouw. En daar zijn we supertrots op.

Met verhalen van bestuurders van toen en nu, van collega’s die al 40 jaar in dienst zijn, van aanstormend jong Scab talent tot verhalen van klanten. Met ‘Hoe was het in 1973?‘, een column van Rob Scheepers waarin hij zijn bewondering uitspreekt voor de bouw, en, en,….

Geen glossy magazine maar gewoon een echte krant. Want dat is Scab, deskundig zijn, eenvoudig doen. En in een echte krant staat ook een puzzel聽 (check), advertenties (ja die dus ook, eentje maar) en een cartoon met de nodige zelfspot.

Vraag een krant aan

Wij zijn Scab

Scab, al 50 jaar voor en door de bouw. Maarten en andere collega’s vertellen je meer over ons fantastische bedrijf.

Actuele nieuwsberichten

Klanten Jubileumdag: nieuwe sprekers! Dus mis het niet.

Op donderdag 21 september 2023 in het Koninklijk Willem II Stadion Tilburg vindt de Scab Klanten Jubileumdag plaats. Uiteraard zijn al onze klanten en relaties van harte welkom want Scab is er voor en door onze klanten in de bouw.

Bekijk meer berichten
Ga naar de bovenkant