50 jaar2023-09-27T15:40:02+02:00
Scab 50 jaar

De geschiedenis van Scab

In 1973 werd Stichting Scab beheer opgericht. De stichting kwam tot stand door het vooruitstrevende initiatief van verschillende bouwondernemers die een gezamenlijk doel voor ogen hadden: diensten vóór de bouw bedacht dóór de bouw. Het zwaartepunt lag bij Scab vanaf het begin op de bundeling van financiële dienstverlening. Later kwam hier aanvullende dienstverlening bij op het gebied van personeelsadvies.

De doelen zijn onveranderd gebleven, ze zijn eenvoudig, effectief, kostenbesparend en efficiënt. Ook is het ideaal nooit gewijzigd. Nog steeds gaat kwaliteit voor het winstoogmerk: deskundig zijn, eenvoudig doen. Nog steeds is Scab er voor en door de bouw: in onze Raad van Deelnemers zitten meerdere aannemers van verschillende bouwbedrijven. We blijven dus altijd direct in verbinding met de bouw.

Scab 50 jaar

Klanten Jubileumdag

Op donderdag 21 september 2023 hebben we samen met klanten en relaties ons 50-jarig jubileum groots gevierd tijdens de Scab Klanten Jubileumdag in het Koning Willem II Stadion in Tilburg! Want Scab is er voor en door onze klanten in de bouw.

Voorafgaand aan het programma in het stadion, konden klanten een ‘museumtour‘ doen door het kantoor van Scab waar van alles te zien en te horen was over 50 jaar Scab: het  verleden, heden en de toekomst!

Rode draad van de dag was ‘Anders denken’. Thema’s als duurzaamheid en circulaire economie zijn geen ver van ons bed show meer. De sprekers van de dag namen ons hierin mee.

En de kers op de appelmoes: aan de stichting Gijsje Eigenwijsje konden we een grote cheque met een nog groter bedrag overhandigen. Dank voor alle gulle donaties! 

Gijsje Eigenwijsje en Scab

We vinden het belangrijk om als organisatie iets terug te doen voor de samenleving. Daarom heeft Scab zich verbonden aan de Stichting Gijsje Eigenwijsje, een commitment voor de langere termijn.

Stichting Gijsje Eigenwijsje is door de 9-jarige Gijs Baeten opgericht in de laatste fase van zijn leven. Met als doel: gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte een gratis weekje weg aanbieden. Een prachtig goed doel dat we met meer dan 90 collega’s in onze armen hebben gesloten.

We ondersteunen Gijsje Eigenwijsje niet alleen financieel maar juist ook door met elkaar letterlijk de handen uit de mouwen te steken. Naast onze inzet in verschillende vormen bij en voor de bestaande evenementen van Gijsje Eigenwijsje, gaan we concreet aan de slag met Tuinen4Gijsje en Speelgoed4Gijsje.
Door Gijsje Eigenwijsje ook te verbinden aan de Klanten Jubileumdag hebben we met elkaar een mooi bedrag opgehaald voor dit prachtige goede doel. De opbrengst gaat 100 procent naar Stichting Gijsje Eigenwijsje.

Pannenbier

Hoe vier je een gouden jubileum op een bijzondere manier? Met je eigen bier!
Proost daarom samen met ons op 50 jaar Scab met het unieke Scab ‘Top Pannenbier Blond’, geheel gebrouwen volgens Scab signatuur door Stadsbrouwerij 013 uit Tilburg.

Pannenbier is een begrip in de bouw. Wanneer het hoogste punt van een (nieuw)bouwproject is bereikt en de pannen kunnen op het dak, dan wordt dit gevierd met ‘pannenbier’. Dus wat is er nou mooier om samen 50 jaar hoogtepunten te vieren dan met Scab Top Pannenbier?

Ook samen proosten met Scab Top Pannenbier Blond?
Heeft jouw nieuwbouwproject het hoogste punt bereikt? Klik op onderstaande knop en meld jouw bouwproject aan voor een rondje Scab Top Pannenbier! Kleine disclaimer: op = op.

Scab accountants en adviseurs voor de bouw
algemeen scabblad, de jubileumkrant van 50 jaar scab voor de bouw

Jubileumkrant Scab

Heb jij hem al gelezen? Het algemeen scabblad? Een eenmalige unieke jubileumuitgave over 50 jaar Scab voor en door de bouw. En daar zijn we supertrots op.

Met verhalen van bestuurders van toen en nu, van collega’s die al 40 jaar in dienst zijn, van aanstormend jong Scab talent tot verhalen van klanten. Met ‘Hoe was het in 1973?‘, een column van Rob Scheepers waarin hij zijn bewondering uitspreekt voor de bouw, en, en,….

Geen glossy magazine maar gewoon een echte krant. Want dat is Scab, deskundig zijn, eenvoudig doen. En in een echte krant staat ook een puzzel  (check), advertenties (ja die dus ook, eentje maar) en een cartoon met de nodige zelfspot.

Wij zijn Scab

Scab, al 50 jaar voor en door de bouw. Maarten en andere collega’s vertellen je meer over ons fantastische bedrijf.

Actuele nieuwsberichten

Klanten Jubileumdag: even nagenieten

Op 21 september 2023 hebben we samen met klanten en relaties ons 50-jarig jubileum groots gevierd tijdens de Scab Klanten Jubileumdag! Want Scab is er voor en door onze klanten in de bouw. Bekijk ook de leuke aftermovie en klantenfilmpjes.

Klanten Jubileumdag: nieuwe sprekers! Dus mis het niet.

Op donderdag 21 september 2023 in het Koninklijk Willem II Stadion Tilburg vindt de Scab Klanten Jubileumdag plaats. Uiteraard zijn al onze klanten en relaties van harte welkom want Scab is er voor en door onze klanten in de bouw.

Ga naar de bovenkant