Karin Ossendrijver, directeur Bouw- en Aannemingsbedrijf Ossendrijver

“Er werken fijne mensen. Vakmensen. Ze passen bij onze branche.”

“Het hoeft niet te glimmen, het gaat om de kwaliteit”

Aannemer Karin Ossendrijver over de samenwerking met Scab

Henny Ossendrijver richtte in 1962 Bouw- en aannemersbedrijf Ossendrijver op. Inmiddels zwaait zijn dochter Karin de scepter. Vader Henny werkte al samen met Scab en Karin heeft die samenwerking als vanzelfsprekend voortgezet.

Historie in vogelvlucht

Begin jaren 60 werkte Henny Ossendrijver met name in opdracht van agrarische bedrijven in de omgeving en timmerde hij kippenhokken en dergelijke. Al snel groeide het bedrijf en volgde uiteenlopende projecten voor zakelijke en particuliere opdrachtgevers. “Mijn vader was nog het type dat aantekeningen, berekeningen en zo op de achterkant van een sigarendoos maakte”, vertelt Karin. “Als kind ging ik vaak mee naar de zaak en als tiener deed ik vakantiewerk. Na mijn VWO koos ik bewust voor HTS Bouwkunde en daarna heb ik een vervolgstudie aan Nyenrode gedaan. Nadat ik vier jaar bij een groot bouwbedrijf had gewerkt, ben ik bij mijn vader in de zaak gegaan. Enkele jaren later heb ik de aandelen overgenomen. Mijn vader zag dat ik het kon en daardoor kon hij het loslaten.”

Vernieuwbouw en restauratie

“Onze mensen zijn echt ambachtslieden. We hebben veel ervaring met restaureren en vernieuwbouwen van woningen en bedrijfspanden. Bij nieuwbouw gaat het meestal om unieke projecten. In de binnenstad of een bijzondere woning. We doen sowieso weinig seriebouw. Dat is natuurlijk ook lastig met 12 man. We zijn sterk in het renoveren van jaren 30 woningen. We weten goed wat we waar kunnen krijgen, weten wat bij de te renoveren woningen past en kunnen invoelen wat klanten willen. Verder hebben we al een flink aantal woningen van het gas af gebracht. Onze adviserende rol wordt belangrijker, omdat we ervaring hebben bij verduurzaming en renovatie van jaren 30 woningen.”

Samenwerking met Scab

“Mijn vader werkte al met Scab. Al zeker 30 jaar. Bij Scab kijken ze altijd naar de manier waarop ze ons kunnen ondersteunen. Dat gebeurt op een breed gebied: loonadministratie, administratieve dienstverlening, jaarrekening, fiscale advisering en als het nodig is personeelsadvies. Er is groot wederzijds vertrouwen. Dat was ook belangrijk toen ik de zaak van mijn vader overnam. Scab heeft ons daarbij begeleid, ook met fiscale zaken. Als het over de boekhouding gaat, heb ik minimaal eens in de week contact met Scab en ik moeten zeggen dat er fijne mensen werken. Vakmensen. Ze passen bij onze branche, want het hoeft niet te glimmen, het gaat om de kwaliteit.”

Karin Ossendrijver, directeur

Sparringpartner

“Het is heel prettig om af en toe met iemand te sparren als het om personeelsbeleid gaat. De bouw CAO zit in het DNA van de mensen van Scab. Dan is het prettig als je je ideeën kan spiegelen aan een specialist of als je daar met concrete vragen terecht kunt. Ze zorgen altijd voor een passend advies. Ik vind het ook handig om een proforma-loonberekening te laten maken, want op dat gebied wil ik geen fouten maken. Als ik meer wil weten over branchegenoten en marktontwikkelingen, benchmarking, ben ik bij Scab ook aan het juiste adres.”

Ambities van Ossendrijver

“Ambities uitspreken vind ik lastig. Ik wil in ieder geval dat we niet inboeten aan kwaliteit en dat we onze goede naam hoog kunnen houden met de juiste vakmensen. Verder willen we altijd iets toevoegen, we willen altijd kennis inbrengen. We doen meer dan wat er gevraagd wordt. Op die manier willen we hoog blijven scoren op klanttevredenheid.”

Lees meer klantverhalen