De komende maanden staan er diverse interessante trainingen op het academy-programma. De belangstelling is groot, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Uitgelicht – trainingen ‘Balans lezen’, ‘Onderhanden projecten’ en ‘Vastgoed en fiscaliteit’.


Onderhanden projecten: eerstvolgende training – 18 april 2024 – Tilburg

Wanneer spreek je van ‘onderhanden werken’, en wanneer van ‘onderhanden projecten’? En waarom is het onderscheid van belang voor de jaarrekening? Dit is één van de vragen waar we tijdens de training ‘Onderhanden projecten’ antwoord op geven. Daarnaast besteden wij aandacht aan onderwerpen als waardering onderhanden projecten, hantering Percentage of Completion, te verwachten verliezen op projecten en de opzet van een projectadministratie.

Tijdens deze training nemen we je mee hoe je onderhanden projecten op de juiste manier waardeert zodat het resultaat op een project aan de juiste periode (boekjaar) wordt toegerekend. Wanneer dit regelmatig op de juiste wijze plaatsvindt, kan je indien nodig, nog bijsturen. Zo kom je niet achteraf voor verrassingen te staan.

Vastgoed en fiscaliteit: eerstvolgende training – 11 april 2024 – Tilburg
Zonder vastgoed geen bouw. Fiscaliteit speelt dan ook een belangrijke rol speelt bij transacties met vastgoed. Vind kansen en herken risico’s. Meld je snel aan voor deze praktische training.


Balans lezen: eerstvolgende training – 16 april 2024 – Tilburg

Heb je behoefte aan praktische kennis over de kolommenbalans? En hoe je deze moet ‘lezen’ en interpreteren? Meld je dan zeker aan voor deze training want na 1 dagdeel is de kolommenbalans lezen een fluitje van een cent voor je.

Wat nog meer op het programma staat:

Ook voor de altijd drukbezochte training (op locatie) ‘Loonadministratie voor beginners‘ is een nieuwe reeks data gepland. De eerstvolgende training Loonadministratie voor beginners vindt plaats op woensdag 13 maart 2024 in Tilburg.

Op 20 maart 2024 organiseert Scab een training over de koppeling Works & Salaris in Tilburg. Hier vertellen we je alles over de toegevoegde waarde van de koppeling tussen het pakket Works en het loonpakket Salaris van Scab.

Op 8 en 9 april 2024 (Zaandam) kun je deelnemen aan de 2-daagse training ‘Arbeidsrecht in de praktijk‘. Vorig jaar nieuw op het programma. Vanwege de grote animo voor deze uitgebreide training, hebben we deze cursus weer toegevoegd aan ons aanbod. In twee dagen praten wij je compleet bij over de actuele wet- en regelgeving, relevante jurisprudentie en gangbare cao’s binnen de bouwbranche. Wil je jouw kennis op het gebied van arbeidsrecht en dan specifiek binnen de bouwsector flink verstevigen? Meld je dan snel aan!

Een nieuwe training in onze trainingsaanbod: ‘Van loonbelasting naar Inkomstenbelasting (basisprincipes)‘. Loop je ook tegen vragen aan als ‘Waarom worden overuren zo zwaar belast?,’ ‘Waarom krijg ik een naheffing bij de IB?’ of ‘Wat zijn de heffingskortingen?’

Vorig jaar hebben we de 2-daagse training ‘Loonadministratie voor gevorderden‘ geïntroduceerd. Deze training werd goed ontvangen door onze deelnemers. Daarom hebben we deze training dit jaar zelfs twee keer opgenomen in ons aanbod. De eerstvolgende gevorderden training vindt plaats op 3 juni (dag 1) en 10 juni 2024 (dag 2).

Schrijf je dan snel in voor deze training. Na slechts 1 dagdeel kun je een (standaard) aangifte IB invullen en de aansluiting maken van loonbelasting (jaaropgave) naar inkomstenbelasting. Daarnaast ben je bekend met de heffingskortingen en de afbouw daarvan. De eerstvolgende training vindt plaats op 25 juni in Tilburg.

Al onze bijeenkomsten en trainingen worden verzorgd door experts van Scab. De gecombineerde kennis van de bouw en hun specialisme blijkt keer op keer een perfecte match.